DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Povodom Međunarodnog Dana djeteta oboljelog od maligne bolesti
  13/02/2012  
Povodom Međunarodnog i nacionalnog Dana djeteta oboljelog od maligne bolesti, koji se obilježava 15. veljače, Udruga Zajedno do zdravlja organizira okrugli stol na temu „Prepoznavanje maligne bolesti kod djece i adolescenata i sustavna potpora malim bolesnicima". Okrugli stol će se održati u 13 sati u hotelu Lero.

Na skupu će se govoriti o važnosti rane dijagnostike, konzilijarnog pristupa i brze intervencije, dostupnosti liječenja i potpore kroz sustav zdravstvenog osiguranja, te potpore kroz sustav socijalne skrbi.

Sudjelovat će Marija Radonić, specijalist pedijatrije, voditeljica Dječjeg odjela OB Dubrovnik i počasna predsjednica udruge „Zajedno do zdravlja", Roberto Krile, voditelj područnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Katica Raič socijalna radnica, privremena ravnateljica Zavoda za socijalnu skrb u Dubrovačko neretvanskoj županiji, te predsjednik udruge „Zajedno do zdravlja" i voditelj Sekcije za maligne bolesti djece Roberto Machiedo.

U raspravi će sudjelovati i roditelji djece oboljele i liječene od malignih bolesti sa svojim vrijednim iskustvima, a skup će pozdraviti predstavnici javne uprave i Dubrovačke Biskupije.


 
   
print / e-mail