DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Večeras: Francuski ljubavni triler „Osveta“ u kinu Slavica
  27/07/2012  
Francuski psihološko-ljubavni triler „Osveta" redatelja Etiennea Faurea prikazat će se večeras 27. srpnja u 21:30 sati u Ljetnom kinu Slavica.

Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Festivalom igranog filma u Puli, iz međunarodnog programa Europolis, večeras donose psihološko-ljubavni triler poznatog francuskog redatelja Etiennea Faurea. Proslavljen po kratkometražnim i srednjemetražnim dokumentarcima, Etienne Faure u isto vrijeme je i autor scenarija te u novije vrijeme i producent svojih filmova (In extremis iz 2000. i Des illusions iz 2009.godine).

Posljednji Faureov film, koji će festivalska publika imati priliku pogledati - „Osveta" prati život profesora povijesti i zemljopisa Vincenta i njegove žene Marie. Oni sa sinom napuštaju Pariz kako bi živjeli na farmi na jugu Francuske. Dok Vincenta veseli život na selu, Marie nije pretjerano oduševljena, a dodatni nemir u čitavu obitelj unijet će posjet njegovog učenika Thibaulda.

U glavnim ulogama su Isaach De Bankole, Sonia Rolland, Jean-Christophe Bouvet, Estelle Simon te mlada glumačka nada Niels Schneider koji je ostvario zapažene uloge u filmovima kanadskog redatelja Xaviera Dolana „Izmišljene ljubavi" (Les amours imaginares) i „Ubio sam majku" .

Film je titlovan na hrvatski i engleski jezik, a ulaznice su dostupne online te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači, na Stradunu i na ulazu, sat vremena prije same izvedbe, po cijeni od 30 kn. Osim „Osvete" u, Dubrovčanima omiljenom Ljetnom kinu Slavica koje je nedavno otvoreno nakon pet godina stanke, prikazat će se i film „ Zbogom kraljice" 28. srpnja.


 
   
print / e-mail