DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Saznajte kako ostvariti potporu iz EU fondova za poljoprivredu
  02/03/2013  
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 5. ožujka u 8 sati u Hotelu Adria u Dubrovniku održat će prezentacije o načinu ostvarenja potpora za izravna plaćanja i određene mjere ruralnog razvoja za 2013. godinu te dobivanja bespovratnih sredstava potpore iz IPARD programa.

S obzirom da od ove godine Zajednička poljoprivredna politika Europske unije zamjenjuje dosadašnji nacionalni sustav potpora
u poljoprivredi, a njenim mjerama i potporama se regulira proizvodnja i prodaja poljoprivrednih proizvoda iz Agencije pozivaju sve poljoprivrednike da dođu i informiraju se.

Da bi ostvarili ove potpore poljoprivrednici moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, njihovo zemljište mora biti evidentirano u ARKOD sustavu, a životinje na gospodarstvu moraju biti upisane u Jedinstveni registar domaćih životinja.

Uz ove uvjete, poljoprivrednici su dužni poštovati i uvjete dobre poljoprivredne i okolišne prakse te u razdoblju od 1. ožujka do 15. svibnja trebaju podnijeti jedinstveni zahtjev za potporu putem elektroničke aplikacije AGRONET. Za sve poljoprivrednike koji nisu u mogućnosti sami elektronički popuniti zahtjev, pomoć im, uz djelatnike regionalnih ureda Agencije za plaćanja, mogu pružiti i djelatnici Poljoprivredne savjetodavne službe i djelatnici Hrvatske poljoprivredne agencije.


 
   
print / e-mail