DUPROMO
 
Dubrovčani na Međunarodnom frizerskom festivalu u Rijeci
  25/03/2014  

U Rijeci se proteklog tjedna održao 11. međunarodni frizerski festival – Hairstyle News 2014. . Među posjetiteljima bili su i Dubrovčani, Frizerski studio Zrinka te specijalizirana trgovina za preparate za njegu kose MP professional.

Frizeri su imali priliku upoznati se s novitetima i trendovima u svojoj struci te naučiti puno novih stvari od međunarodno priznatih edukatora. Osim novih saznanja stekli su i neka nova poznanstva.

Među ostalim održao se i okrugli stol na temu budućnosti frizerskog zanata. Sudionici su zaključili kako je temelj razvoja svake struke kvalitetno srednjoškolsko te potom i cjeloživotno obrazovanje.

Sudionici okruglog stola o budućnosti frizerske struke u Hrvatskoj, među kojima su bili Ivica Zanetti, predsjednik Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore, Mitja Sojer, osnivač i voditelj prve privatne srednje škole u Sloveniji Mič Styling, izdvojili su niz problema u sustavu strukovnog obrazovanja koji devastiraju struku.

Istaknuli su neujednačenost normi koje propisuju potrebne sate stručne nastave u salonima, nedostatak uvjeta i standarda prilikom upisa u frizerske škole, preveliku kvotu upisa, nedostatak kriterija za majstorske licence salona koji primaju učenike na praksu, čak i nedovoljnu zdravstvenu provjeru učenika, što često rezultira apsurdima kao što su otkrivanje daltonizma kod učenika koji su već upisali školu ili alergije na kemijske elemente.

Kako je bilo na sajmu pogledajte u fotogaleriji


sponzorirani članak
     
MULTIMEDIJA

   
 
   
print / e-mail