DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Sajam poklona na Batali: Vama nepotrebno – nekom potrebno!
  17/06/2015  

Europski dom Dubrovnik organizira prikupljanje uporabnih predmeta (kućni predmeti, knjige, školski udžbenici, odjeća, obuća, igračke itd.) koji su u dobrom stanju, a više Vam nisu potrebni.Ti će predmeti biti izloženi na Sajmu poklona koji će se održati od 27.6. do 10.7. u parku na Batali. 

Svatko, kome se neki predmet na Sajmu poklona svidi, moći će ga besplatno uzeti. Svatko, tko želi pokloniti nešto lijepo i korisno što njemu ili njoj više ne treba, ima to priliku napraviti na Sajmu poklona. "Ovim poklanjanjem želimo pomoći osobama s manje mogućnosti da lakše nabave stvari koje su im potrebne, i istovremeno potaknuti solidarnost s društveno ranjivim skupinama naših sugrađana. Predviđeno otvaranje Sajma je subota 27.6. u 10:00 sati.

Predmete, koje građani mogu i žele pokloniti, prikupljamo u razdoblju 19. - 26. lipnja u prostoru Europskog doma Dubrovnik na Batali (Nikole Tesle 9/10) SVAKOGA dana od 10 do 13 sati, dakle i tijekom vikenda i za vrijeme državnih praznika. Po potrebi dolazimo i do stanova/kuća i predmete prevozimo do Batale. Za organizacije ili neformalne skupine koje prikupe više predmeta, u mogućnosti smo izdvojiti poseban dio na nekom od banaka i uz to po želji postaviti ime/naziv donatora. Dakle, ako se kod vas u Dubrovniknetu prikupe neki pokloni, možemo ih označiti na zasebnom dijelu banka.

Ova je akcija organizirana uz potporu fondova iz Islanda, Lihtenštajna i Norveške, a putem natječaja “Solidarnost i društveni kapital u lokalnoj zajednici” Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Promotor akcije je Mihovil Španja.

I za kraj molim da ovu poruku proslijedite dalje: Vama nepotrebno – nekom potrebno!", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednica EDD-a, Adrijana Kremenjaš Daničić.


 
   
print / e-mail