DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Dvojezični triptih u Ljetnikovcu Bunić Kaboga
  06/08/2015  

Dubrovačka udruga Sve ostalo je glazba i Zaklada Caboga Stiftung nastavljaju suradnju te u  jednom od najljepše očuvanih i jednom od rijetkih restauriranih dubrovačkih ljetnikovaca, Ljetnikovcu Bunić Kaboga, najavljuju glazbeno scenski triptih Perivoj od muzike. Prvi dio triptiha Trio na taraci održat će se u subotu 8. kolovoza, zatim 10. kolovoza slijedi Dubrovnik Salon na engleskom jeziku. Posljednji dio triptiha, Na saloči gospada Kaboge održat će se 13. kolovoza. Sve izvedbe počinju u 19:30.

U sklopu programa nastupit će dubrovačke glazbenice Andrea Dizdar, Vedrana Dizdar, Ana Dražinić, Nastasja Palčok te Ivana Jelača, koja je ujedno i umjetnička voditeljica cjelokupnog programa. Na repertoaru su djela L. Sorkočevića, J. Haydna, W.A.Mozarta, C.W. Glucka i L. van Beethovena, a uz glazbu, kroz ljetnikovac i njegovu povijest, posjetitelje će provesti voditelj Marojica Bijelić.

Za sve posjetitelje organiziran je prijevoz Libertasovim autobusom, koji na dan izvedbe polazi s Pila u 19 sati, a iz Kaboge se vraća u 21:30. Zbog ograničenog broja posjetitelja, potrebno je svoj dolazak najaviti na mail: info@bunic-kaboga.hr ili na mob.091/5040653.

Udruga Sve ostalo je glazba osnovana je krajem 2012. godine u Dubrovniku. Osnovali su ju pijanistica Ivana Jelača, gitarist Damjan Bučić te redateljica i glumica Frana Marija Vranković. Misija Udruge je promicanje izvedbenih umjetnosti s naglaskom na klasičnu glazbu.Ona se prvenstveno ostvaruje izvođenjem scenskih kolaža, glazbenih predstava i koncerata edukativnoga karaktera, koji publici nude SOG pristup slušanju koncertnoga izvođenja.

Na takav način promoviraju se univerzalne vrijednosti glazbe, čuva bogatu kulturnu baštinu te ističe važna uloga glazbe u odgoju i obrazovanju i društvenim procesima. Godišnji programi udruge Sve ostalo je glazba dio su Programa javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika.


dubrovniknet team
 
   
print / e-mail