PELJEšAC,
OREBIć,
KORčULA
 
FOTO: Moje čarobne misli održale drugu medijsku akademiju na Pelješcu i Korčuli
  08/12/2015  

U organizaciji Mojih Čarobnih Misli drugi međunarodni Korčula krosmedija Lab i Pelješka medijska akademija za mlade održani su tijekom prošlog tjedna na Korčuli i Pelješcu, a riječ je o završnici raznolikog i bogatog programa platforme DigitaExchangeCroatia01 – DECro01, koja djeluje u Hrvatskoj već13 godina.

 

Ovogodišnja glavna tema Laba bila je krosmedijska produkcija i novi modeli interaktivnog, nelinearnog pripovijedanja u umjetničkom stvaralaštvu i dokumentaristici, kroz koju su odabrani polaznici, uz međunarodne mentore, radili na kreiranju eksperimentalno dokumentarističke krosmedisjske priče o životu na otoku. Ove godine, zahvaljujući podršci Hrvatskog Audio Vizualnog Centra (HAVC‐a) te kontinuiranom partnerstvu HTP Korčula, po prvi put je uspješno realizirana i prva međunrodna krosmedijska umjetnička rezidencija, jedinstvena i prva takve vrste u svijetu!

Ovogodišnji rezidenti, a ujedno i mentori mlađim kolegama bili su izvrsni Stanko Abadžić, hrvatski fotograf međunarodne reputacije. Jedan od rijetkih domaćih autora čije se crno bijele fotografije klasičnog ritma i emocije, još uvijek rađene na filmu, nalaze u uglednim američkim i europskim privatnim galerijama i kolekcijama. Krishna Stott, britanski scenarist, pisac i krosmedijski producent, između ostalih priznanja dobitnik dvostrukog Webby Awards‐a za jedan od prvih interaktivnih serijala «Crimeface». Pablo Ientile, argentinski ilustrator, talijanskog porijekla i berlinske adrese, krosmedijski putopisac, koji svojim ilustracijama daje poseban šarm mjestima koja je do sada posjetio. Helena Bulaja Madunić, međunarodno nagrađivana svestrana umjetnica i producentica, čiji rad već punih 25 godina istražuje inovativne modele hipertekstualnog ne linearnog pripovijedanja, filma i ilustracije, te pomiče granice sinergije ljudskog života i stvaralaštva.

Ovogodišnji 13.po redu program međunarodne platforme DECro01 započeo je krajem rujna  dvotjednim radionicama skupine odabranih hrvatskih polaznika, stipendista Erasmus+ programa, u sklopu programa Kinoctambule, koji se održavao od 19. do 26. rujna u Francuskom gradu Saint Etienne, gdje su zajendo sa preko 100 filmskih profesionalaca iz cijelogv svijeta, hrvatski polaznici uspješno realizirali svoje prve kratke filmske forme, te takob kroz 15 dana intenzivnog rada, aktivno sudjelovali u izradi 44 kratka filma, od kojih je kratki film «Stockholm», na kojem je kao ko‐autor sudjelovala Ela Gašperov, studentica splitske Likovne akademije, selektiran na ovogodišnjem najvažnijem svjetskom festivalu kratkog filma u Celrmont Ferrnand‐u!

Ovogodišnji prošireni program krosemdijske platforme DECro01 koji se održavao na relaciji  Saint Etienne, Zgreb, Korčula, Račišće, Vrnik, Lumbarda, Viganj, Orebić, Trpanj, zaokružit će se kolekcijom iznimnih fotografsko, filmsko, ilustratorskih radova, koji će biti objavljeni u nekoliko različitih formata kroz veljaču 2016, kada ćemo najaviti i program za iduću godinu. 


dubroniknet team
     
MULTIMEDIJA

   
 
   
print / e-mail
KOMENTARI / Komentiraj
   
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!