DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Otvorenje izložbe fotografija Miha Skvrce "Umjetnici i Sveti Vlaho"
  14/07/2016  

Izložba fotografija "Umjetnici i Sveti Vlaho" Miha Skvrce otvoriti će se petak, 15. srpnja u 21 sat u Hrvatskoj matici iseljenika Dubrovnik u Gradu, na adresi Petilovrijenci 7.

 

Ideja umjetnika iza likovnog djela, onoga koji se ne vidi dok promatramo sliku, romantičarska je ideja kojoj su umjetnici pristupali izrađujući autoportrete, a u postmodernoj umjetnosti autor postaje objekt svojih slika.

Ova izložba donosi pred promatrača zanimljiv svijet unutrašnjosti radnih prostora umjetnika u koje publika gotovo nikad nema priliku zaviriti. Istovremeno, ovom se izložbom slavi dubrovački parac Sveti Vlaho.

Miho Skvrce rođen je 1976. u Dubrovniku gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju, nakon čega je upisao studij slikarstva na Accademia di Belle Arti u Veneciji. Na studiju je izučavao i fotografiju da bi se po povratku u Dubrovnik posvetio se isključivo profesionalnoj umjetničkoj i novinskoj fotografiji te je dugo godina radio kao suradnik u časopisu WelcomeTurističke zajednice Grada Dubrovnika, Dubrovačkog vjesnika, Globusai mnogih drugih revija, časopisa, novina i raznovrsnih publikacija.

Njegove su fotografije objavljene i u mnogim knjigama, a nekoliko je knjiga sam opremio fotografijama, poput Dubrovačke kuhariceu izdanju EPH i likovne monografije Viktor Šerbu.Živi i radi u Dubrovniku.


dubrovniknet team
 
   
print / e-mail
KOMENTARI / Komentiraj
   
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!