DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Biciklistički uspon na Sniježnicu na Staru godinu
  27/12/2016  

Biciklistički klub Konavle i ove godine organizira rekreativni MTB biciklistički uspon na Sniježnicu i vrh Sv. Ilija 1234m. Za one koji nisu dovoljno hrabri ili spremni za ovaj uspon s biciklom tu je i opcija planinarenja i to sa startom u 10 iz Kune konavoske i zajedničkim dolaskom na vrh s biciklistima od 11:30- do 12:00.

Uspon se sastoji od dva dijela, prvi dio uspona gdje se može voziti, a to je do nekih 920m nadmorske visine, nakon toga ostaje još 300 m visinske kroz 2 km šetnje s biciklom po dosta zahtjevnoj stazi.

Nagrada je predivan pogled na Konavle, zajedničko druženje uz kratak predah na vrhu te potom spust natrag do prostorija kluba na Zvekovici gdje će biciklistički klub Konavle za sve sudionike organizirati obrok.

Okupljanje i start uspona je u 7:30 na Zvekovici (kraj vatrogasaca). Planirani povratak na isto mjesto je do 14:30.

Od opreme treba ponijeti:

Ispravan MTB bicikl, kacigu, rezervnu zračnicu, ruksak, toplu i rezervnu odjeću za presvlačenje na vrhu uspona, obične tenisice za pješački dio staze (za one koji voze na spd), hranu te dovoljno tekućine.

Za one koji nisu dovoljno hrabri ili spremni za ovaj uspon s biciklom tu je i opcija planinarenja i to sa startom u 10:00 iz Kune konavoske i zajednički dolazak na vrh s biciklistima od 11:30 do12:00.

"Ispratimo ovu uspješnu i dočekajmo zajednički još bolju novu 2017. godinu, a gdje drugo nego na krovu Konavala uz predivan pogled", poručuju iz BK Konavle.


 
   
print / e-mail