DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Tišina Molim! – Film i Grad od 1919.
  22/03/2017  

Filmska manifestacija „Tišina molim!’’, na temu “Film i  Grad od 1919.” održat će se od 24. travnja do 30. travnja 2017. godine. 

 

Fokus unutar zadane teme ovogodišnje manifestacije bit će usmjeren na razdoblje jugoslavenske kinematografije, koje je za Dubrovnik kao lokaciju snimanja bilo vrlo značajno. Program ovogodišnjeg festivala prikazat će neke od filmova iz tog razdoblja, a predavanje na temu o malo drugačijoj YU kinematografiji održat će poznati hrvatski filmski kritičar, profesor povijesti i sadašnji v.d. ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, Daniel Rafaelić.

“Tišina, molim!” bavit će se temom filmskog turizma na panel-diskusiji u kojoj će sudjelovati eminentni domaći i strani stručnjaci kao što su, već spomenuti, Daniel Rafaelić, a poseban gost je predsjednik Španjolske filmske komisije Carlos Rosado od kojeg ćemo čuti iskustva Španjolske kao filmske destinacije. Uz njih će još biti predstavnik Turističke zajednice Grada Dubrovnika i predstavnik lokalnih turističkih agencija.

Nastavljaju se projekcije filma snimljenih u Dubrovniku s hrvatskim i engleskim titlovima, među kojima se posebno ističe nacionalna premijera indijskog akcijskog hita ‘‘Fan’’ koji je sniman u Dubrovniku 2015., a po prvi put nakon skoro 80 godina, projekciju dokumentarnog filma ‘’Dubrovnik’’ iz 1939. koji se sve do prije par godina smatrao izgubljenim.

Osim toga, posjetitelji će imati priliku uživati u predstavljanju restauriranog vinila s također nedavno pronađenim soundtrackom jednog od najpoznatijih jugoslavenskih SF filmova ‘’Gosti iz Galaksije’’ popraćenog projekcijom istoimenog filma, snimljenog u Dubrovniku 1981. godine.

Program će nuditi i besplatnu filmsku turu po gradu uz pratnju licenciranog vodiča, dječju utrku, filmski kviz, slušaonicu filmske muzike, radionicu za djecu, a druga lađa u Lazaretima bit će posebno preuređena za potrebe festivala u kino kavanu gdje će se moći upoznati domaće i strane filmofile i osjetiti dašak filmskog Dubrovnika.

Projekt ‘’Tišina Molim!’’organiziran je uz potporu Grada Dubrovnika i TZ Dubrovnik, uz partnerstvo s  JP Kinematografi Dubrovnik.


 
   
print / e-mail
KOMENTARI / Komentiraj
   
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!