DUPROMO
 
ŠANSA ZA NADARENE UČENIKE: eksperimentom do novih spoznaja
  25/04/2017  

U subotu 29.04.2017. u 10 sati, uvodnom radionicom započinje nova sezona izvannastavnog edukacijskog programa primijenjene suvremene znanosti za darovite mlade – „Moderni Prometej“ na Lokrumu.
Program se odvija u sklopu kluba mladih znanstvenika, instituta za primijenjenu znanost – Universal Research Institute u Dubrovniku.

Integrirani interdisciplinarni radionički program namijenjen je mladim kreativcima od 13 do 19 god, nadarenim za znanost koji žele znati više i učiti kroz istraživanje, praktično eksperimentiranje i zabavne pokuse.

 

U poticajnoj okolini mladi znanstvenici, pod vodstvom stručnih mentora, oslobađaju znanstvenu kreativnost, razvijaju svoje vještine i inovativnost.
Nema ploče, krede, suhoparnih udžbenika i teoretiziranja...znanost se uči kroz praksu, zanimljiva istraživanja i zabavne pokuse.
Program je interdisciplinarne prirode, bazira se isključivo na najsuvremenijim poljima znanosti (biotehnologija, eksperimentalna elektronika, mikrobiologija, biorobotika, nanotehnologija, astrofizika, genetičko i ekološko inženjerstvo itd.).

Kroz seriju povezanih radionica, terenskih aktivnosti i rad na vlastitim projektima mladi kreativci upoznaju se sa svjetskim znanstvenim trendovima što im, osim što je zanimljivo i zabavno, dobro dođe u usmjeravanju karijere na području znanosti (odabiru najbolje srednje škole i fakulteta u Hrv ili inozemstvu).

Ako si mladi kreativac koji želi biti znanstvenik i inovator,  ovo je pravo mjesto za tebe .

Svi detalji su na web stranici:
http://ur-institute.org/moderni-prometej

Broj polaznika je ograničen, pa savjetujemo zainteresirane da požure s prijavama i rezerviraju sebi mjesto...


     
MULTIMEDIJA

   
 
   
print / e-mail