DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Predstavljanje monografije „EUGEN KOKOT“ Milana Bešlića
  20/05/2017  

Predstavljanje monografije „EUGEN KOKOT“ autora Milana Bešlića, u organizaciji Umjetničke galerije Dubrovnik i AGM Zagreb, održat će se u Galeriji Dulčić Masle Pulitika u utorak, 23. svibnja u 20 sati.

 

Sudjeluju:

Marin Ivanović, povjesničar umjetnosti
Antun Karaman, povjesničar umjetnosti
akademik Luko Paljetak, književnik
Milan Bešlić, likovni i književni kritičar

Biografija autora monografije:

Milan Bešlić rođen je 1953. godine u Slavonskom Brodu. Podrijetlom je iz Sinja. Završio je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Likovni je i književni kritičar i esejist, piše u novinama, stručnim časopisima i elektroničkim medijima. Autorski je priredio više od stotinu izložbi suvremenih hrvatskih umjetnika u muzejima i galerijama u Hrvatskoj i inozemstvu te za njih napisao kataloške tekstove, predgovore i studije.

Autor je dokumentarnih filmova o hrvatskim slikarima, kiparima i književnicima u produkciji HRT-a. Napisao je i knjigu Oltar hrvatske domovine o istoimenom kiparskom djelu Kuzme Kovačića, autori fotografije Nino i Goran Vranić. S talijanskim likovnim kritičarom i pjesnikom Giorgiom Segatom potpisuje monografsku knjigu Jordan 2009. godine. Autor je i Jordanove retrospektivne izložbe u Modernoj galeriji u Zagrebu 2010./2011..godine i monografske knjige Butala 2011. godine.

Živi i radi u Zagrebu.


 
   
print / e-mail
KOMENTARI / Komentiraj
   
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!