DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Poznate operne arije i filmska glazba u izvedbi DSO-a i španjolskog tenora Xaviera Morena
  25/05/2017  

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje svoj sljedeći koncert u petak 26. svibnja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Orkestrom će ravnati maestro Noam Zur, a kao solist će nastupiti španjolski tenor Xavier Moreno. Početak koncerta je u 21 sat.


Nessun dorma iz opere Turandot i E lucevan le stelle iz opere Tosca, samo su neke od poznatih opernih arija koje ćemo imati priliku poslušati na koncertu u petak u Umjetničkoj galeriji.

Španjolski tenor Xavier Moreno dobro je znan gost dubrovačkoj publici. Nastupao je na Međunarodnom glazbenom festivalu „Tino Pattiera“ koji se održava u srpnju, te prošle godine u svibnju pred Kneževim dvorom. Posljednjih pet godina pjevao je glavne vodeće uloge u svom repertoaru i dobio sjajne kritike u uglednim međunarodnim opernim kućama. Nastupao je s orkestrima poput Tokijske filharmonije, Simfonijskog orkestra u Izraelu, Orkestra i zbora Arena di Verona, Hamburškog simfonijskog orkestra i mnogih drugih. 

Njegovi nedavni projekti uključuju uloge Cavaradossi u Puccinijevoj Tosci u Operi Leipzig i u Kazalištu u Wiesbadenu, ulogu Don Alvara u Verdijevoj operi La Forza del destino u Kazalištu u Hannoveru, Edgardo u Donizzetijevoj operi Lucia di Lammermooru Saarländisches Kazalištu u Saarbrückenu, kao i debitantska izvedba u ulozi Don Joséa u Bizetovoj operi Carmen u Oper Halle. U rujnu 2016. je deitirao u Teatro Real u Madridu u ulozi Cassija u Verdijevoj operi Ottello.

Osim poznatih opernih arija, maestro Noam Zur, inače glazbeni direktor Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“, ravnat će izvedbama poznate filmske glazbe.

Program čitavog koncerta je sljedeći:

L. Boccherini  Noći u Madridu
J. Horner                    Glazba iz filma Titanik arr. C. Custer
N. Rota                       Ljubavna tema iz filma Kum arr. R. Longfield
R. Djawadi                  Tema iz serijala Igra prijestolja arr. L. Moore
A. Piazzolla                 Libertango arr. D. Palanović
G. Bizet  La fleur que tu m’avais jetée (iz opereCarmen)
J. Massenet  Werther Pourqoui me reveiller (iz opere Werther)
P. Mascagni  Cavaleria rusticana, intermezzo
K. Millocker  Mein Weg führt immer mich (iz opere Die Dubarry)
G. Puccini  E lucevan le stelle (iz opere Tosca)
G. Puccini  Nessun dorma (iz opere Turandot)

Ulaznice za koncerte su dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan  ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) dostupne su isključivo na blagajni orkestra.

Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 koji je ujedno i broj za informacije.

 


 
   
print / e-mail
KOMENTARI / Komentiraj
   
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!