DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Ruski violončelist Dmitry Prokofiev s DSO-om i Noamom Zurom
  01/06/2017  

Ruski violinčelist Dmitry Prokofiev po prvi put će nastupiti s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u petak 2. lipnja na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik. Orkestrom će ravnati izraelski dirigent Noam Zur, a početak je zakazan u 21 sat.

 

Mladi violončelist dobitnik je brojnih međunarodnih natjecanja mladih te drugih međunarodnih natjecanja poput A. Tansman (Poljska 1998), P. Tchaikovsky (Rusija 2002), A. Janigro (Hrvatska 2008). Javne nastupe održava od svoje 10. godine. Solo recitale održao je u mnogim gradovima Rusije i širom svijeta i to u prestižnim dvoranama kao što su Auditorium du Louvre u Parizu i Rudolfinum u Pragu. Dmitrij Prokofiev snimio je svoj prvi CD u dobi od 16 godina s profesorom Moskovskog konzervatorija Alexeyem Nasedkinom (sonate za violončelo i glasovir - D. Šostakovič i E. Grieg), a godine 2004. izdao je CD s Alexanderom Kobrinom.

Na koncertu s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom izvest će jedno od najtežih djela za violončelo: Rokoko varijacije u A duru, op. 33 P.I. Čajkovskog, i to njegovom izvornom obliku. U ostatku koncerta publika će imati priliku čuti neke od najljepših opernih uvertira G. Rossinija, J. Straussa ml., A. Ponchiellija, H. Berlioza, P. Mascagnija i drugih skladatelja.

Ulaznice za koncerte su dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica te jedan sat prije početka koncerta.

Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan  ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) dostupne su isključivo na blagajni orkestra.

Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 koji je ujedno i broj za informacije.


 
   
print / e-mail