DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Predstavljanje zvučne knjige "Osman" Ivana Gundulića
  12/06/2017  

Najveći nakladnik elektroničkih i zvučnih knjiga u Hrvatskoj „Bulaja naklada“, snimila je i u audio obliku objavila ep „Osman“ Ivana Gundulića uključujući i dva pjevanja dopune Ivana Mažuranića. Promocija zvučnog „Osmana“ u Gundulićevom gradu održat će se u utorak, 13. lipnja, u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. 

 

Osim o zvučnoj verziji „Osmana“, bit će riječi i o elektroničkim i zvučnim knjigama općenito, o projektu eLektire, a  dubrovačka publika upoznat će i novi dugometražni animirani film „Na tri kralja“  – adaptaciju te Shakespeareove komedije i Držićeve pastorale Grižula(Plakir).

U programu sudjeluju Frano Mašković,  glavni urednik portala eLektire Zvonimir Bulaja te ekipa filma na „Tri kralja“: Nikolina Ivezić, Petar Grimani, Alen Zanjko

Film "Na Tri kralja" (Twelfth Night) nastaje prema komedijama najvećeg hrvatskog i najvećeg svjetskog renesansnog dramatičara, a lociran je u „stvarni“ Dubrovnik. Dvije će priče biti ispričane kroz dva različita stila animacije - jedan za Shakespeareov realistični, a drugi za Držićev fantastični svijet.

Zvučne knjige u svijetu su iznimno popularne: namijenjene su slijepim i slabovidnim osobama, ali ne samo njima. Na engleskom jeziku i drugim većim jezicima dostupan ih je veliki broj, a snimanje audio-knjiga stvar je prestiža i za poznate holivudske glumce. Ponuda audio-knjiga na hrvatskom jeziku, unatoč velikom interesu, izuzetno je mala.

Projekte zvučnog „Osmana“ i animiranog filma  „Na tri kralja“ sufinancirao je Upravni odjel za kulturu Grada Dubrovnika.


dubrovniknet team
 
   
print / e-mail
KOMENTARI / Komentiraj
   
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!