DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
185. dan u godini i Improvizacija za osciloskop u ARL-u
  03/07/2017  

U Art radionici Lazareti u utorak i srijedu, 4. i 5. srpnja s početkom u 21 sat održati će se dvije audiovizualne izvedbe, audiovizualni spektakl „185. dan u godini“ i performans "Improvizacija za osciloskop".

 

185. dan u godini / 185th day of the year (utorak 4. srpnja u 21 sat u Arl)

Alen Sinkauz - bas, efekti
Nenad Sinkauz - el. gitara, elektronika
Ivan Marušić Klif - video
Miroslav Piškulić - oblikovanje zvuka

Audiovizualni projekt koji mijenja naziv ovisno o danu u godini na koji se izvodi, kako bi istaknuo jedinstvenost svakog performansa zasebno, propituje buku, ritam i feedback uglavnom analognih instrumenata uvijek u relaciji s arhitekturom prostora dodirujući nekad apstraktne ili pak vrlo definirane žanrove. Prvi je izveden 3. lipnja 2012. godine pod nazivom 154th day of the year.

Ovog ljeta Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz, I.M. Klif i Miroslav Piškulić borave na dvotjednoj rezidenciji u ARL, a 185. dan propitat će prostor oko nas.

Improvizacija za osciloskop/ I.M. Klifa (srijeda 5. srpnja u 21 sat u ARL)

Ivan Marušić Klif jedan je od najintrigantnijih domaćih multimedijalnih umjetnika koji svoj izričaj bazira na implementaciji tehnologije u umjetničke svrhe. Tijekom posljednih 20 godina izveo je cijeli niz performansa, multimedijalnih instalacija i improviziranih nastupa. Osim dugogodišnjeg rada na području likovne umjetnosti i novih medija, Klif je aktivan i kao glazbenik i glazbeni producent, te autor glazbe za filmove, preformanse, dramske i plesne predstave, a za svoju je site-specific instalaciju Lambda dobio Nagradu Vladimir Nazor.

 

 


dubrovniknet team
 
   
print / e-mail