DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
"Panorama" Sandre Heinz u Galeriji Flora
  04/07/2017  

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika poziva na otvorenje izložbe "Panorama" umjetnice Sandre Heinz u Galeriji Flora u srijedu, 5. srpnja s početkom u 21 sat.

 

U radovima Sandre Heinz bitnu ulogu igraju sukob vremena i sjećanja, odnosno pridržavanje za tragove života. To je posebno vidljivo u „Arhivima vremena“, kojima pripada rad Panorama. Kroz određen vremenski period, prikupljali i pohranjivali su se podaci iz novina u različitim oblicima, između ostalog s namjerom da se nešto suprotstavi svakodnevnom brzom ritmu izmjene i preplavljenosti informacija.

- U završnim radovima sačuvani su svi godišnji primjerci novina i arhivirani u različitim oblicima. Prolaznost i kontinuitet u ovom slučaju međusobno si idu u prilog. Vijesti i novosti nalaze se u stalnom protoku, izmjenjuju se i simboliziraju u svojem arhiviranom obliku tijek života. Heinz se odupire prolaznome kako bi naposlijetku ponovo ukazala koliko je prolazno jučer. Za razliku od uobičajenih izdanja godišnjih pregleda, njoj uspijeva uz pomoć odabranog umjetničkog izričaja (forme) zadržati poseban intenzitet za događaje u vremenu (Dr. Peter Forster, Museum Wiesbaden)

Za završni rad Panorama svaki je dan presavinuta panorama - stranica njemačkih novina ‚Frankfurter Rundschau‘ i osim kod nekih praznina, potpuno premazana bijelom bojom, opšivena bijelim koncem i konačno sve sašivene zajedno tako da formiraju Leporello knjižicu (foto album). Tako su nastale 53 tjedne trake.

Rad preko površine cijelog zida u cijelosti će biti prikazan u Galeriji Flora, nadopunjen nekim fotografijama koje prikazuju detalje spomenutih bijelo glaziranih fotografija.


 
   
print / e-mail
KOMENTARI / Komentiraj
   
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!