DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Sudjelujte u debati: Post-tranzicijska pravda i agenda za budućnost za zapadni Balkan
  10/07/2017  

U Interuniverzitetskom Centru u Dubrovniku u utorak, 11. srpnja od 18 do 19.30 sati će se održati javna debata na temu “Post-tranzicijska pravda i agenda za budućnost za zapadni Balkan”.

 

 

Ova debata je dio dvotjednog programa na IUC-u na temu “Pravni i politički odgovor na terorizam”.

U ovoj debati će se sudionici osvrnuti na svoje radno iskustvo iz različitih područja koja se bave demokratizacijom i tranzicijskim procesima u postkonfliktnim društvima na Zapadnom Balkanu. Kako jedan sudac, tužitelj, diplomt, političar, novinarka i aktivisti za ljudska prava gledaju na uspjehe i neuspjehe tranzicijskih process u post-Jugoslavenskim zemljama. Sudionici će na kraju dati svoje prijedloge za nove teme za nacionalnu i međunarodnu društevnu, kulturnu i političku agendu.

MODERATOR: Dr. Nevenka Tromp, Svučilištu u Amsterdamu

SUDIONICI: Sonja Biserko (Helsinški odbor za ljudska prava, Srbija); Lord Iain Bonomy (bivši sudac Haškog tribunala, Škotska); Ejup Ganić (bivši BiH političar, Sarajevo); Gordana Knežević (novinarka Radio Slobodna Europa, Prag/Češka); Geoffrey Nice (bivši tužitelj Haškog tribunala, London/Velika Britanija); Wolfgang Petritsch (diplomat i bivši Visoki Predstavnik u BiH, Beč/Austrija)


 
   
print / e-mail
KOMENTARI / Komentiraj
   
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!