DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Dva glazbena doživljaja za subotu i utorak: Mimika i On
  21/07/2017  

U subotu u 21 u ljetnom kinu Slavica nastupit će spektakularna Mimika, a u utorak u Lazaretima instrumentalni sastav On. Ljubitelji i tragatelji za glazbom bogate umjetničke dojmljivosti, virtuoznosti i nesputane kreative, ne propustite ove koncerte!

 

Mimika je orkestar jazz & world music umjetničkog izričaja, međunarodne postave, predvođen vokalisticom Majom Rivić. U Londonu ga je 2010. godine osnovao skladatelj i multi-instrumentalist Mak Murtić te je od tad izrastao u jedan od najkreativnijih, trans-idiomatskih orkestara, koji slušatelje odvodi na pustolovno putovanje gdje se jazz susreće s drugim glazb enim žanrovima i umjetničkim formama. Dvadeseteročlani orkestar, koji se sastoji od vokala, limenih i drvenih puhača, ritam sekcije i live elektronike, pruža jedinstveni zvuk s utjecajima klasične, tradicijske, jazz i suvremene glazbe.

Mimika orkestar do sada je izdao tri albuma, a ovom će prigodom uz sastav, kojeg sačinjavaju glazbenici primarno iz regije, predstaviti i svoj najnoviji glazbeno scenski projekt "Divinities of the Earth and the Waters" / "Božanstva Vode i Zemlje" koji se bavi metaforičkim ljudskim stanjem, ljubavlju, gubitkom, mitovima i borbom u prostoru predindustrijskog Balkana. U dubljem smislu, kroz priču o pojedincu koja započinje na folklornom festivalu sličnom Pokladama do njegove vlastite pogrebne ceremonije s utjecajima praslavenskih vjerovanja, povlačimo paralelu sa suvremenim svijetom, trenutnom fragmentacijom društva i individualnim osjećajima gdje je kraj tog festivala paralela sa smrti pojedinca i promjenom odnosno raspadom jedne drustvene ideologije. Te tri ideje (naivni festival, pogreb, socijalna struktura) se konstantno isprepliću.

Nastupili su na London Jazz Festivalu 2012./14./15., Love Supreme Jazz Festivalu 2014., Latitude Festivalu 2014., Olympic Festivalu 2012.; renomiranim Londonskim klubovima kao što su The Vortex Jazz Club, RichMix, The Forge, Union Chapel, Courtyard Theatre te je gostovala na radijskim postajama kao što su BBC i Jazz FM. Orkestar se nalazi pred izdavanjem novog albuma pod nazivom Divinities of the Earth and the Waters / Božanstva Vode i Zemlje.

ON je šesteročlani instrumentalni alternative/improv/rock sastav glazbenika iz Hrvatske i Slovenije. Njihova glazba kreće se kroz široki spektar žanrova: rock, surf, funk, trance, avantgarde, blues i druge, a nastala je kroz improvizaciju i glazbenu komunikaciju koja je i dalje bitan dio svakog njihovog nastupa što će, vjerujemo, itekako oduševiti dubrovačku publiku.

U prosincu 2014. izdali su prvi album Gospodin Oktober koji je dobio iznimno dobre kritike, a singlovi Stranger Surfer i Song for the Mountains našli su se na regionalnim top listama i vrtili na radijskim emisijama Jazzolovka, Iskopčani petak, Anatomija zvuka i Dirižabl. Održali su nastupe po klubovima u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj: WUK (Beč), Glas podzemlja (Maribor), Vinyl (Zagreb), Schwarzberg (Beč), Boom(Virovitica), Klub Attack!(Zagreb), Jammhouse(Beč), MSU(Zagreb) itd. i redovno surađuju s vizualnim umjetnicima iz slovenskog kolektiva FrešTreš.

Koncerte organizira Art radionica Lazareti, u suradnji s Kinematografima Dubrovnik oko koncerta Mimike na kinu Slavica.

Ulaznice za koncerte možete rezervirati na telefon 020/324-633 (Galerija Otok ARL) i na e-mail: arl@du.t-com.hr. Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti u Galeriji Otok od ponedjeljka do petka od 11 do 21 sat; a na e-mail rezervirati i preko vikenda.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 40, a na ulazu 50 kuna.

Organizatori napominju da je ulaz u Kino Slavica samo s gornje strane te mole publiku da bude u 21 h u Kinu Slavica kako bi subotnji koncert Mimike iz poštovanja prema susjedima počeo i završio na vrijeme.

Program ARL u 2017. omogućili su: Grad Dubrovnik, Ministarstvo Kulture RH, Zaklada Kultura nova. Rad i djelovanje ARL u 2017. podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.


 
   
print / e-mail
KOMENTARI / Komentiraj
   
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!