DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
Odraz u ogledalu: izložba likovne umjetnice Mercedes Bratoš
  23/07/2017  

Samostalna izložba slika "Odraz u ogledalu" dubrovačke akademske slikarice Mercedes Bratoš otvorit će se u izložbenom prostoru Društva prijatelja dubrovačke starine u utorak, 25. srpnja u 21 sat. 

 

Kustosica izložbe je povjesničarka umjetnosti Andrea Batinić Ivanković.

Dubrovačka umjetnica Mercedes Bratoš stvorila je novi ciklus slika prožet dubokom i specifičnom osjećajnošću o svijetu i unutrašnjim stanjima svijesti kojima je inaugurirala vlastiti likovni jezik u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti.

Izložba se sastoji od ukupno deset slika tehnikom akrila na platnu gdje je kroz slobodne kompozicije i likovnu materijalizaciju „osjetilnih trenutaka“ kistom i bojom na površini platna stvorila jedinstven opus čvrste morfološke strukture i stilske koherentnosti. 

Mercedes Bratoš izlaže djela u kojima se susreću dimenzije konačnosti i vječnosti uz prisutnost lucidnih varijacija vitalnih komponenti, a kojima je još jednom potvrdila svoj jedinstveni likovni izričaj.

Mercedes Bratoš rođena je 1979. godine u Dubrovniku gdje je završila osnovnu i srednju Umjetničku školu „Luka Sorkočević“. Slikarstvo je diplomirala na Accademia di Belle Arti u Firenci, u klasi prof. Umberta Borella. Do sada je imala više samostalnih i skupnih izložbi u inozemstvu i u Hrvatskoj. Članica je HDLU-a i HULULK-a. Živi i stvara u Zagrebu i Dubrovniku.


dubrovniknet team/izvor:Culturenet.hr
 
   
print / e-mail
KOMENTARI / Komentiraj
   
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!