DUGASTRO
 
"Langusto" u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik - jer vi zaslužujete takav gastro doživljaj!
  15/09/2017  

A la carte Restoran Langusto u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik na Babinom kuku, mjesto je koje samo sebe najbolje preporučuje - ukusna, maštovito složena i svježa hrana, fina glazba, prostrana taraca s koje, ako stignete u svijetlo doba dana, uživate u pogledu na more i Elafitsko otočje. 

 

Usluga nenametljiva, konobari prisutni upravo onoliko koliko trebaju biti da biste se osjećali ugodno usluženi. Chef Ante Rukavina, već godinama potpisuje osebujne jelovnike na kojima je najveći problem - što odabrati. Jer, sve je jednako dobro. Rješenje? Otići više puta. I, kušati sve. Još ako imate sreće da Vam chef osobno opisuje sastojke koji su, na prvi pogled nespojivi, a zapravo tvore savršenu gozbu za nepce, svi kamenčići mozaika prekrasnog izlaska su posloženi baš onako kako treba. Još, k tome, pijuckati iz čaše finog crnog vina iz Pelješkog vinogorja i.... riječi prestaju imati na značenju, zamjenjuje ih osjećaj čistog gastro užitka i ljepote trenutka druženja.

Iako valja kušati sve, kako smo već napisali, chef ovoga puta preporučuje:


 

Mediteransku salatu od krumpira s artičokama, pancetom, kiselim vrhnjem, lignjom, kozicama, hobotnicom i kamenicom. Svi sastojci, inače prepoznatljivih i specifičnih okusa, sljubljeni su u savršeno ujednačenom gastro užitku.


 

Mantekirani rižoto s maslacem, parmezanom i mesom jastoga, ne samo da "pomiluje" nepce svojom kremastom ispunjenim okusom, već je i vizualno veoma atraktivno jer je posluženo u - staklenoj čaši.

File škarpine, ragu od cannellini graha i jadranskih kozica, pjenica od bademova mlijeka i ulje od peršina, zvuči poput apstrakcije, ali je u ustima poput najfinije harmonije.


Burger od jadranske tune s pecivom od currya i majonezom od šafrana te zelenim šparogama ili burger 
od juneće pisanice s pecivom od rajčice i majonezom od tartufa te prženi mladi krumpir u kori svjedoče o pravim razlozima zašto su i svi gurmanski znalci "ludi" za burgerima.

Deserti su taaako dobri da poželite sve ovo što im prethodni, a savršeno je dobro i preskočiti da biste što prije stigli do slatkog vrhunca večere.

Rozata s ružmarinom, sladoled od karamele i morske soli, pralina od  kontonjate i pistacije te tart od ljute naranče, karamelizirani bademi i arancini, savijača od kruške sa sladoledom od balzamika, krema od meda - ne zna se što je od čega bolje. Sladoled od balzamika? Svakako, svakako probati! Inače, svi sladoledi u "Langustu" su pripravljeni po recepturama chefa kuhinje.

I zato, ako želite nešto fino, malo drukčije, od atmosfere do pjata, podijeliti s nekim tko vam je u životu drag, bitan, važan, ako želite jednu večer u prenatrpenom životnom ritmu i obvezama pretvoriti u osobiti užitak - pođite u "Langusto".

À la carte restoran Langusto
Hotel Valamar Lacroma Dubrovnik
Ul. Iva Dulčića 34, 20000, Dubrovnik

Radno vrijeme: 18 – 23 sata (u drugim periodima na zahtjev)
Informacije i rezervacije: 020/ 449-101 (br.telefona dostupan od 17 sati)

Recepcija hotela Valamar Lacroma Dubrovnik: 020/449-100


sponzorirani članak
     
MULTIMEDIJA

   
 
   
print / e-mail