DUPROMO
 
Imate proširene vene? Imamo bezbolni tretman za lake i lijepe noge
  21/02/2018  

Dolazi ljeto, napravite tretman koji ce vas "preporoditi". Napravite u Poliklinici Marin Med najnapredniji UGS tretman na proširenim venama. Prepustite se sigurnim rukama dr. Yaira Galilija  koji osim metode liječenja vena  tzv. UGS metodom izvodi također i metodu THD kojom se vrlo uspješno liječe i hemoroidi. UGS metoda jedina je metoda kojom se može trajno riješiti problem proširenih vena. Riječ je o neinvazivnoj metodi kojom se injekcijama u venu ubrizgava posebna tekućina koja blokira bolesne vene. Cijeli tretman traje pet minuta – bez lokalne anestezije - koja je nepotrebna!

 

Po medicinskim istraživanjima, čak trećina svjetske populacije pati od proširenih vena. Oko 50 posto žena i 30 posto muškaraca iznad 45 godina imaju probleme s proširenim venama. Premda su ti problemi učestaliji s godinama starosti, mogu se javiti i kod mlađih ljudi. Proširene vene nisu samo estetski problem. Ako se ne liječe, mogu uzrokovati brojne zdravstvene posljedice.

U Poliklinici Marin Med bolest proširenih vena liječi se najsuvremenijom i najučinkovitijom metodom: UGS terapijom (Ultrasound Guided Sclerotherapy). U SAD-u ona se primjenjuje već desetak godina, a prema preporukama Svjetske udruge za vene, UGS je metoda izbora. S njom se bilježi preko 95 posto uspjeha u liječenju, što je daleko više od razmjera uspješnosti drugih metoda koji ne premašuje 30 posto.

Budući da uspješnost metode izravno ovisi o iskustvu liječnika koji je izvodi, posebno je važno naglastiti da Poliklinika Marin Med surađuje s jednim od najiskusnijih stručnjaka u svijetu, Izraelcem  dr. Yairom Galilijem, jednim od najuglednijih svjetskih stručnjaka za liječenje vena. Dr. Galili je ovu metodu prenio iz SAD-a u Izrael te je voditelj Instituta za uvođenje novih tehnologija i metoda u vaskularnoj kirurgiji.

Proširene vene su ne samo estetski već i ozbiljni zdravstveni problem. Javljaju se na osnovi genske predispozicije, a važnu ulogu ima i način života. Poznato je da su proširene vene česte kod nekih profesija kod kojih se dulje stoji ili sjedi. Pojavi varikoziteta doprinose i hormonalne promjene, te upale koje dovode do skvrčavanja venskih valvula. Osnovni uzrok pojavi proširenih vena i svih ostalih komplikacija je valvularna insuficijencija, to jest nepotpuno zatvaranje valvula (unutarnjih ventila) zbog čega se krv zbog gravitacije vraća u niže dijelove tijela dovodeći do vidljivih komplikacija u obliku varikoziteta, otežane cirkulacije, otvaranja rana, što može dovesti i do ozbiljnih pa i po život opasnih posljedica.

Zašto je UGS metoda izbora i kako se izvodi?

Prednost UGS metode pred kirurškim otklanjanjem proširenih vena u tome je što se bolest kod nje ne vraća, a uz to nije potrebno bolničko liječnje, anestezija, nema bolova, a odmah nakon zahvata mogu se obavljati sve redovite aktivnosti. Metoda se izvodi tako da se ultrazvukom najprije pronađe uzrok problema, a kad se pronađe to mjesto, to jest bolesna valvula (ventil koji ne zatvara), injekcijom se na tom mjestu u venu ubrizga sklerozirajuća otopina (Polidokanol) koja dovodi do stiskanja vene. Time se izaziva lokalna upalna reakcija, koja pretvara venu u vezivo tako da bolesna vena doslovno nestaje u razdoblju između nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci, a krv skreće u zdrave vene.

Bitno je naglasiti upravo činjenicu da se ovom metodom rješava uzrok, a ne posljedica. Vidljiva venska proširenja samo su posljedica, a ne uzrok problema koji se nalazi negdje iznad, u vidu oštećenih valvula u većim venama koje skupljanju krv iz nižih dijelova nogu. Zbog toga se problem ne može riješiti ubrizgavanjem sklerozirajuće otopine u same varikozite kao što se primjerice čini uobičajnim sklerozacijama vena, nego treba otkriti optimalno mjesto, tj. glavni uzrok i tamo instalirati sklerozirajuću otopinu.

Ostale metode koje se koriste u liječenju proširenih vena ne daju ni približne rezultate, a osim toga znatno su rizičnije i agresivnije. Klasična operacija koja se primjenjuje već desetljećima, vrlo je agresivna. Izvodi se tako da se pacijentu iščupa glavna natkoljenična vena s najvažnijim granama. Osim što je agresivna, operacija može biti i prilično rizična, a budući da ima i veliki postotak recidiva danas se u razvijenim zemljama sve manje izvodi i smatra se zastarjelom.

Spomenuli smo da se UGS metodom problem rješava trajno, jer se liječi njegov uzrok. Druga prednost je neinvazivnost metode, jer kod nje nema potrebe čak ni za lokalnom anestezijom. Nakon zahvata pacijent može otići kući, nema potrebe za bolničkim oporavkom. Na tretiranom mjestu može se osjetiti mala bol, mogu se napipati kvržice koje stvara fibrozno tkivo, može se pojaviti i hiperpigmentacija u obliku smeđastog traga, ali sve to nestaje nakon nekoliko tjedana.

Ovisno o težini i stupnju bolesti, trećina slučajeva rješava se jednom injekcijom, za trećinu su potrebna dva tretmana, za trećinu tri, i nakon toga problem proširenih vena zauvijek je riješen.
Zbog opisanih razloga, UGS metoda je – prema Svjetskoj udruzi za vene – najprihvatljiviji oblik liječenja proširenih vena. U Americi se 85 posto slučajeva rješava UGS-om. Za razliku od svih drugih zahvata, UGS zahvat je neinvazivan, trajno rješava problem, nema postoperativnog previjanja, postoperativnih hematoma, skidanja šavova. Komplikacije su minimalne, a rezultati trajni.

Odlučite se prije ljeta na tretman s kojim ćete se „preporoditi“. Naručite se ODMAH. Dr. Yair Galili u Poliklinici Marin Med pacijente prima u PETAK, 2. ožujka 2018. Naručite se na pregled!

Poliklinika Marin Med
dr.Ante Starčevića 45, Dubrovnik
Tel: +385 (0)20 400 500
       +385(0)20 400 505

www.marin-med.com
email: info@marin-med.com


sponzorirani članak
 
   
print / e-mail