DUBROVNIK,
KONAVLE,
ŽUPA,
PRIMORJE
 
BESPLATNA RADIONICA: Poslovanje malih poduzetnika s porezno-računovodstvenog aspekta
  24/03/2018  

Vlasnik ste tvrtke ili obrta, a ne snalazite se u svim računovodstvenim i poreznim stavkama vašeg poslovanja? Za Vas smo u okviru Startup akademije organizirali radionicu pod nazivom „Poslovanje malih poduzetnika s porezno-računovodstvenog aspekta“ koja će se održati 27. i 28. ožujka godine u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15) s početkom u 16:00 sati.


Radionica je namijenjena malim poduzetnicima i obrtnicima, te svim zainteresiranim pojedincima koji se žele upoznati s načinom funkcioniranja i logiku računovodstvenog sustava malog poduzeća i obrta s aspekta vlasnika.

Teme radionice su:
Osnove računovodstva
Informacije i njihov značaj
Zakonska regulativa financijskog izvještavanja za mala poduzeća, odnosno male obveznike poreza na dobit i obveznike poreza na dohodak
Računovodstvena terminologija

Kako čitati financijske izvještaje
Bilanca
Račun dobiti ili gubitka
Knjiga primitaka i izdataka

Temeljni financijski izvještaji poduzetnika – međusobne veze i što poduzetnici, kreditori i ulagači trebaju najviše pratiti
Kupci – Prihodi od prodaje
Nabavna cijena prodane robe – Zalihe
Zalihe – Dobavljači
Troškovi poslovanja – Dobavljači
Troškovi poslovanja – Obračunati troškovi poslovanja (vremenska razgraničenja)
Osnovna sredstva – Trošak amortizacije
Neto dobit – Zadržana dobit
Primitci, izdaci, dohodak
Utjecaj PDV-a na poslovanje
Obračun plaće

Polaznici će se kroz radionice upoznati s načinima knjiženja kroz primjere poslovnih događaja, odnosno pokazati će im se kad se i kako priznaju prihodi i primci, a kad rashodi i izdaci. Objasniti će im se razlika između računovodstvenih termina poput: primitak, prihod, priljev, izdatak, rashod, odljev, te način obračuna plaće.

Radionicu vodi Antea Kaleb, poslovna savjetnica s četrnaestogodišnjim iskustvom na poslovima financijskog i poslovnog konzaltinga. Vlasnica je agencije za poslovno savjetovanje i od 2006. godine direktorica društva ADUT d.o.o. specijaliziranog za usluge knjigovodstva, računovodstva i poslovnog savjetovanja. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer Računovodstvo i revizija. Članica je Udruge računovođa i financijskih djelatnika Split.

Prijavite se na:
Online: PRIJAVNICA
E-mail: mpuljas@dura.hr
Telefon: 020/640-271

Požurite, broj polaznika je ograničen!


dubrovniknet team
 
   
print / e-mail
KOMENTARI / Komentiraj
   
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!