DUPROMO
 
Prim. dr. Jadranka Katušić Bašić: potpuno bezbolna metoda pomlađivanja lica
  04/04/2018  

Danas se u svijetu najčešće koriste dermalni fileri za smanjivanje bora, a licu daju svježiji i mladolikiji izgled. Vraćaju izgubljeni volumen obrazima i bradi kako bi se dobio učinak podizanja te preoblikuju i redefiniraju usne i crte lica. Prim dr. Jadranka Katušić Bašić u svojoj poliklinici primjenjuje najnovije tehnike pomlađivanja kože lica, koje omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica.

 

Prije 3-4 godine na svjetskom tržištu su se pojavile kanile kao nov način aplikacije intrademalnih filera umjesto oštrih igala. Uvođenjem Pixel kanila, flexible kanila ili micro cannulas, s tupim vrhom za injiciranje dermalnih filera, smanjena je učestalost modrica, te ozljeda živca i krvnih žila prilikom aplikacije filera. 

Pomlađivanje srednjeg dijela lica, za sve one kojima je prioritet prirodan izgled i zdrava koža koja blista.

Hijaluronska kiselina se kao dio našeg vezivnog tkiva s godinama gubi, a tako i njezina sposobnost vezivanja vode. Kao posljedica toga gubi se tonus i svježina. Vaša koža gubi svoj mladolik izgled, što rezultira borama i opuštenosti kože.

Poznato je da svi dijelovi lica ne stare jednako te da je gubitak volumena najviše izražen u srednjem dijelu lica.  Isprva samo zamjetne bore postaju sve dublje i izraženije. Neke postaju dublje zbog vanjskih faktora kao što su izloženost suncu, neuravnotežena prehrana te godine micanja mišića. Gubitak potkožnog masnog tkiva i  smanjivanje elastičnosti kože mogu bore pretvoriti u nabore, te  daju obješene obraze i umoran izgled lica. Javljaju se i tamni podočnjaci, gubitak volumena u području jagodica i obraza.

Aplikacijom hijaluronskih filera uz pomoć kanila retrogradnom linearnom tehnikom, postavljaju se fini tračci filera ispod kružnog očnog mišića, čime se ispunjava udubljenje podočnjaka i gubi se njihova tamna boja. Isto tako se za nadoknadu volumena u području obraza i jagodica, kanila preusmjeri prema jagodici i obrazu i nastavlja aplikacija filera. Najvažnije je naglasiti da hijaluronski dermalni fileri omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica.

Od 2005. godine postoje i tzv. skin boosteri koji se sastoje od nefragmentirane hijaluronske kiseline i ne daju volumen, već samo duboku hidrataciju. Spadaju u kategoriju filera, a mogu se aplicirati od ranih dvadesetih godina pa na dalje. Tako se odgađaju drugi postupci poput aplikacije botulinum toksina, a potom se  postupno dodaje volumen, gušćim filerima, ciljano i bez pretjerivanja.

Samim time napravili smo duboku hidrataciju kože iznutra prema vani. Osim toga, ovisno kojom tehnikom apliciranja ćemo se koristiti, svakim ubodom stimuliramo proizvodnju novog kolagena.

Za razliku od nekih mezoterapijskih metoda, ova metoda je gotovo potpuno bezbolna zahvaljujući dodatku lidokaina u već gotovi pripravak, a nakon postupka osim blagog eritema na mjestu uboda ili blagog otoka ukoliko se preparat aplicira u osjetljivijoj regiji, nema drugih nuspojava.

Za sve informacije obratite se s povjerenjem.

Prim mr sc dr Jadranka Katušić Bašić

adresa : ulica Miljenka Bratoša 28, Dubrovnik

telefon :020 311163


sponzorirani članak
 
   
print / e-mail