DUPROMO
 
Prim dr.Jadranka Katušić Bašić: Operacija kapaka koja dramatično pomlađuje
  29/11/2018  

Poliklinika Katušić pruža usluge za ljepotu i pomlađivanje vašeg lica. Korekcija očnih kapaka, poznata kao blefaroplastika je estetska operacija podizanje očnih vjeđa, uz uklanjanje viška kože i masnog tkiva sa područja gornjih i donjih kapaka.

 

Oko očiju je tanka koža pa sa godinama dolazi do gubitka elastičnosti i opuštanja kože, bora, podočnjaka i lice poprima tužniji i stariji izgled. Ova pojava ženama nerijetko smeta pri nanošenju makeupa, jer zbog naborane kože nanijeti sjenilo, tuš ili olovku na gornji kapak gotovo je nemoguće. Osim estetskih razloga moguće je da spušteni gornji kapci koji padaju preko ruba vjeđe sužavaju vidno polje, katkad toliko da ometa vid.

Kako pomladiti područje oko očiju?
Privremeno i blago podizanje vanjskog ruba obrve postiže se botoxom, dok su hijaluronski fileri dobri  za uklanjanje podočnjaka ,ali je za jači i trajniji učinak potrebna kirurška korekcija odnosno blefaroplastika. Jedan je od najizvođenijih estetskih zahvata na svijetu, poznatija i kao Eyelid lift kojim se u 2017. podvrgnulo gotovo 210 tisuća Amerikanki.

Kako izgleda postupak?
Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji te nakon postupka možete kući. Zahvat traje oko 2 sata. Rana se šiva tankim unutarnjim intradermalnim koncem, koji se skida nakon 7 dana, a oporavak traje od 2 do 3 tjedna. To jedan je od onih zahvata koji je vrlo popularan i ima  izvrsne učinke. Nakon operacije osobe izgledaju mlađe, odmornije i svježije. Htjela bi naglasiti da zahvati u području oko oka, obrva i jagodica zahtijevaju puno znanja i iskustvo, te osjećaj za estetiku.U svom dosadašnjem radu napravila sam puno ovakvih postupaka i to je  jedan od češćih razloga zbog koji žene i poneki muškarci posjećuju moju ordinaciju.

prim. dr. Jadranka Katušić Bašić, specijalist oftalmolog
Poliklinika za očne bolesti Katušić
Miljenak Bratoša 28
20000 Dubrovnik

telefon: 020 311-163


sponzorirani članak
 
   
print / e-mail