DUPROMO
 
Podizanje svijesti žena - jednom godišnje napravite ginekološki pregled
  17/01/2019  

Uz Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka maternice: SPECIJALISTIČKI GINEKOLOŠKI PREGLED NUŽNO JE OBAVITI JEDNOM GODIŠNJE
Skrb o vlastitom zdravlju trebala bi biti na prvom mjestu. U Poliklinici Marin Med sve je podređeno upravo tome da naši sugrađani dobiju odgovarajuću zdravstvenu skrb, i to na najvišoj mogućoj razini.

Svake treće subote u mjesecu siječnju u Hrvatskoj se obilježava Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka maternice. Cilj je podizanje svijesti javnosti, posebice žena, o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenju protiv HPV-a te brizi za vlastito intimno zdravlje. 

 

Rak vrata maternice najčešći je zloćudni tumor ženskih spolnih organa, koji se na ljestvici učestalosti malignih bolesti u žena nalazi odmah iza vodećeg raka dojke. U Hrvatskoj svake godine obolijeva više od 300 žena godišnje, a umre ih, na žalost trećina. Unatoč razmjerno jednostavnoj, jeftinoj i pouzdanoj dijagnostici toga raka te suvremenim spoznajama o načinu njegova nastanka i razmjerno sporog rasta i širenja, još uvijek ne možemo biti zadovoljni s dosegnutom razinom znanja.

Otkrivanje raka vrata maternice moguće je mikroskopskom citološkom pretragom (analizom stanica koje se uzimaju tijekom ginekološkog pregleda i razmazuju na stakalcu), takozvanim PAPA testom.

Želja svakog ginekologa je da žene redovito dolaze na ginekološke preglede jer će tada, ako se rak vrata maternice i pojavi, on biti otkriven u početnoj fazi bolesti pa je tada i uspjeh s gotovo potpunim izlječenjem najčešće zajamčen. Na žalost, i danas veliki postotak žena uopće ne odlazi na ginekološke preglede, posebice u dobi nakon zadnje menstruacije (menopauze).

U ugodnim prostorijama Poliklinike, pacijentice ginekološke ordinacije na pregled čekaju u posebno odvojenoj čekaonici, a i cijeli prostor ginekološke ordinacije apsolutno je prilagođen praktičnijem pregledu pacijentica u kojem se prvenstveno povelo računa da se one u njemu ugodno osjećaju.

-Barem jednom godišnje sve pripadnice ljepšeg spola trebale bi obaviti ginekološki pregled. U Poliklinici se nastoji primijeniti moderniji pristup prema pacijentima. Individualnim pristupom želimo promijeniti tradicionalan odnos liječnika i pacijenta, a uz pomoć suvremene i visoko kvalitetne opreme smještene u lijepom i funkcionalnom prostoru, stvoreno je okruženje u kojem će se pacijentice sigurno ugodno osjećati, bez obzira na probleme koje ih tište.- ističe dr. Ivanišin. Naime, sve ovo jako je važno ponajprije za iskustvo prvog ginekološkog pregleda djevojke.

U ginekološkoj ordinaciji Poliklinike Marin Med osim specijalističkih ginekoloških pregleda te PAPA testova, obavlja se i nadzor i vođenje trudnoće, transvaginalni ultrazvuk, transvaginalni kolor doppler ultrazvuk, UZV abdominalnom sondom, vulvoskopija i kolposkopija, mikrobiološki brisevi, liječenje bračne neplodnosti, dječja i adolescentna ginekologija, dijagnostika i liječenje hormonalnih poremećaja, te druge ekspertiza.

Osim vrlo prihvatljivih godišnjih kartica u nekoliko kategorija, management Poliklinike Marin Med posebno je osmislio i tzv. trudničku iskaznicu. Trudnička iskaznica Poliklinike Marin Med trudnicama osigurava  kompletno vođenje trudnoće - od početka do samog poroda.

Pratite nas na našoj web, Facebook i Instagram stranici! POLIKLINIKA MARIN MED
Poliklinika Marin Med
dr.Ante Starčevića 45
Dubrovnik
Tel: +385 (0)20 400 500
       +385(0)20 400 505

www. marin-med.com
email: info@marin-med.com
 


sponzorirani članak
 
   
print / e-mail