DUPROMO
 
MOŽDANI UDAR? Bolje spriječiti, a može se i (iz)liječiti!
  29/05/2019  

Imamo novo pojačanje u Poliklinici Marin Med. Prof.dr.sc. Tomislav Breitenfeld, specijalist neurolog na Klinici za neurologiju KBC-a Sestre Milosrdnice uskoro će povremeno primati pacijente u Poliklinici Marin Med.

Profesor Breitenfeld, subspecijalist intenzivne medicine iz područja neurologije, višegodišnjim će znanjem i iskustvom pomagati oboljelima od bolesti središnjeg i perifernog živčanog sustava.

 

Mnoge bolesti, stanja, okolnosti, životne navike i ponašanja povezani su s povećanom učestalošću nastanka moždanog udara. Na neke čimbenike rizika, kao što su dob, spol i genetsko nasljeđe nije moguće utjecati, ali na mnoge čimbenike rizika moguće je djelovati i smanjiti njihov utjecaj na povišenje rizika za nastanak moždanog udara.

Sa starenjem raste učestalost obolijevanja od moždanog udara. Međutim, u zadnje vrijeme snižava se dob bolesnika koji dobiju moždani udar: čak 46% moždanih udara nastaje u najproduktivnijoj životnoj dobi, tj. između 45. i 59. godine života.

Najpoznatiji čimbenici rizika na koje se može utjecati, a povezani su s načinom života su: pušenje, prekomjerno pijenje alkohola, nezdrava prehrana, stres, tjelesna neaktivnost i debljina.

Neke bolesti predstavljaju čimbenike rizika za nastanak moždanog udara na koje se može utjecati kao što su: povišen krvni tlak, srčane bolesti, poremećaji ritma srčanog rada (najčešće fibrilacija atrija), šećerna bolest, povišene masnoće u krvi, značajno suženje karotidnih arterija. Otkrivanjem, uklanjanjem ili modificiranjem čimbenika rizika moguće je u značajnoj mjeri smanjiti učestalost moždanog udara.

Dogovorite svoj termin!

Podijelite s nama Vaše tegobe: pitajte nas - odgovoriti će Vam najrenomiraniji stručnjaci medicine u svojim područjima. Naši kontakti za Vaša pitanja, narudžbe i informacije:

Poliklinika Marin Med
dr.Ante Starčevića 45
Dubrovnik
Tel: +385 (0)20 400 500
       +385(0)20 400 505

www. marin-med.com
email: info@marin-med.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici! POLIKLINIKA MARIN MED
 


sponzorirani članak
 
   
print / e-mail