DUGASTRO
 
  dugastro    29/09/2013  

Porto Rosso gastro raj Lastovu

Skrivena luka na Lastovu oduvijek je bila utočište nautičarima koji bi tražili mirno more i bijeg od oluja koje bi bijesnile oko otoka, a unatrag dvadesetak godina još je jedan razlog zbog kojega je skrivena luka sve manje skrivena, osobito gurmanima. Konoba Porto Rosso, smještena je u staroj, prvobitno ribarskoj kući koja je pripadala obitelji Marčelina Simića koji je imao viziju i na njoj tvrdoglavo radio dok nije "izgradio" malo gastro-nautičko carstvo u ovoj spokojnoj lastovskoj uvali.
 

OPŠIRNIJE »
  dugastro    26/09/2013  
Osvojite večeru za dvoje u El Tora

Jeste li ogladnili? Ako je odgovor pozitivan savjetujemo vam da pođete do El Tora na putu Iva Vojnovića. Za svaki gust u Konobi - pizzeriji "El Toro" pripremaju izvrsna jela. Bilo da ste ljubitelj morskih delicija, dobrog mesa ili tjestenine i pizze. Domaći ugođaj ovog restorana upotpunit će vaše uživanje u hrani.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    16/09/2013  
U Kopunu su sve pripremili za - domaću čeljad

Dugo, toplo ljeto je pomalo na izmaku, stiže kiša... Dolazak lošijeg vremena i odlazak brojnih stranih posjetitelja iz našeg grada idealna je prilika za domaću čeljad da se odmori i počasti večerom ili ručkom u restoranu. Izbora u našem gradu ne nedostaje uz mnogobrojne ugostiteljske objekte koji nam nude svoje usluge, a zašto ekipa iz restorana Kopun misli da trebate posjetiti baš njih?

OPŠIRNIJE »
  dugastro    13/09/2013  
Dubrovačku rozatu čini drukčijom kap - ruzulina

Dubrovačka rozata dio je gastronomske baštine srednjovjekovne Dubrovačke Republike koja je usprkos mnogim utjecajima tadašnjih sila, preživjela i živi danas, doduše pod raznim nazivljem, kao rožata, rožada, rožat. Prenosila se s generacije na generaciju, ali je uspjela zadržati svoj izvorni recept. Koji? Saznajte iz pera Boža Lučića, Hrvatskog kulinarskog akademika.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    26/08/2013  
Kako vaš izbor ribe čuva bioraznolikost Jadrana?

David Skoko, poznati je istarski chef i sin ribara. Skupa sa sestrom Idom i kolegom Ivanom Zidarom gostovat će na Kinofokus sekciji četvrtog Kinookus Food Film Festivala u Stonu. U subotu 7. rujna, s početkom u 18.30 sati, u atriju Kneževog dvora u Stonu saznat ćete koliko je za očuvanje bioraznolikosti naših mora važno promijeniti neke navike pri izboru ribe koje su često rezultat lijenosti. Gosti i posjetitelji Kinofokus večeri kušat će specijalitete koje će David, Ida i Petar pripraviti od sveže ulovljene, "prezrene" ribe.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    26/08/2013  
Kako iskoristiti suhi kruh i napraviti ukusan kolač?

Profesor gastronomije i kulinarski akademik Božo Lučić godinama proučava hranu koju su jeli naši stari. Tako je iz zaborava spasio još jedno jelo čiji je recept pronašao u  Konavlima, a ima saznanja da se nešto slično radilo u Župi Dubrovačkoj. Riječ je o torti od suhog kruha koja se spravljala  za vrijeme i po završetku berbe/trganja grožđa.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    21/08/2013  
Slasni ljetni jelovnik u restoranu na Banjama

Kuhinju East west beach cluba Banje već četiri godine vodi šef  Tomislav Auguštan. Svoj zanat šef Auguštan učio je kroz dugogodišnji rad u Njemačkoj te raznim restoranima u Zagrebu. Ovom prigodom za naš Dugastro otkrio je neke svoje tajne.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    03/08/2013  
Nova jela na jelovniku restorana Kopun

Uz već dobro poznati „dubrovački popust“ od 30 posto, gost iz Grada je rado viđen u restoranu Kopun. Za sve svoje stalne goste i prijatelje, kao i one koji će to tek postati, ovogodišnji jelovnik restorana donosi i neke novitete. U kategoriji hladnih predjela, tu je izbor morskih plodova. Pjat prepun najljepših morskih delicija uključuje hobotnicu, marinirane inćune, kozice, te svježe kamenice.Pročitajte što vam još u Kopna pripremili.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    21/07/2013  
Taverna Marijin Dvorac - Grand hotel Park

Taverna Grand Hotela Park, "Marijin dvorac"smješten je u jednom od najljepših dijelova grada Dubrovnika, u mirnoj oazi mediteranskog parka i kamenih vila, a uz samu šetnicu Uvale Lapad. U intimnoj atmosferi taverne možete uživati u romantičnoj večeri u društvu dragih osoba, ali i organizirati privatne zabave, domjenke i vjenčanja koji će ostati u sjajnim sjećanjima i najzahtjevnijih uzvanika.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    18/07/2013  
Posebna vikend ponuda u restoranu Eastwest Banje beach cluba

U deset godina postojanja, Eastwest Banje beach club, smješten na jednoj od najljepših plaža u Hrvatskoj, postao je prestižno mjesto i okupljalište lokalnog stanovništva  i inozemnih  gostiju, a dobru zabavu su tamo često potražili i poznati iz cijele Europe i svijeta. Omiljena plaža s jedinstvenim pogledom, kao i dobro spravljeni specijaliteti,  dovoljni su razlozi zašto posjetiti restoran Eastwest beach cluba na Banjama, koji tijekom vikenda ima posebnu gastro ponudu.

OPŠIRNIJE »


 
  << prethodna / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / sljedeća >>