DUGASTRO
 
  dugastro    05/02/2014  

Provedite Valentinovo u restoranu Eastwest na Banjama

Dan zaljubljenih povedite u romantičnom okruženju Eastwest restorana na Banjama uz poseban jelovnik namijenjen zaljubljenima. Pobjegnite od svakodnevnice i zaplešite uz glazbu u živo. S pogledom na Lokrum i Porporelu uz birana jela i pića obnovite svoju ljubav jer ona je ono što je je stvarno vrijedno u životu.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    05/02/2014  
Kuhajte s Reneom Bakalovićem - Taj Mahal

Zimsko je vrijeme pravi trenutak za otkrivanje novih gastro destinacija, novih okusa  i mirisa, novih kulturai odabira novog omiljenog mjesta za druženje oko stola. Taj Mahal jedno je od onih neobičnijih i, nama sklonima klasičnoj mediteranskoj kuhinji, zanimljivijih mjesta, gdje egzotična jela orijentalne kuhinje bude okusne pupoljke i zadovoljavaju i najosjetljivija nepca. Spoj bosanske i drugih vrsta orijentalne gastronomije smjestio je Taj Mahal u sami vrh gastro destinacija, što je prošlog tjedna prepoznao i hrvatski gastro putnik i veliki ljubitelj i poznavatelj hrane Rene Bakalović.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    31/10/2013  
Uspješna ričeta: Kopuna prvo odmorit, pa pripremit za 2014.

Od otvaranja restorana Kopun prošlo je nešto više od godinu dana i u tom kratkom period ovaj lokal na Jezuitima postao je omiljeno gastro odredište mnogih ljudi iz Grada. Još jedna potvrda ovoj tvrdnji bio je i iznimno uspješan nastup na manifestaciji Dubrovačka trpeza 2013 gdje kopunov bogati stol delicija nije „izdržao“ niti desetak minuta prije nego je sva hrana na njemu razdijeljena u zamjenu za karte prodavane u sklopu humanitarne akcije.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    06/10/2013  
Vodimo vas i vašu obitelj na večeru - probajte slatki ćevap u Taj Mahala

Svi volimo ćevape, ali koliko znamo o tom slasnom orijentalnom smotuljku mesa i začina? Ćevapa je na stotine vrsta, svaki karakterističan za neku zemlju, naciju, područje... Ako ste navikli na klasične primjerke od uvijek istih začina i mljevenog mesa, otvorite osjetila kako bi vas iznenadila nova, drugačija, neobična varijanta – slatki ćevap!

OPŠIRNIJE »
  dugastro    29/09/2013  
Porto Rosso gastro raj Lastovu

Skrivena luka na Lastovu oduvijek je bila utočište nautičarima koji bi tražili mirno more i bijeg od oluja koje bi bijesnile oko otoka, a unatrag dvadesetak godina još je jedan razlog zbog kojega je skrivena luka sve manje skrivena, osobito gurmanima. Konoba Porto Rosso, smještena je u staroj, prvobitno ribarskoj kući koja je pripadala obitelji Marčelina Simića koji je imao viziju i na njoj tvrdoglavo radio dok nije "izgradio" malo gastro-nautičko carstvo u ovoj spokojnoj lastovskoj uvali.
 

OPŠIRNIJE »
  dugastro    26/09/2013  
Osvojite večeru za dvoje u El Tora

Jeste li ogladnili? Ako je odgovor pozitivan savjetujemo vam da pođete do El Tora na putu Iva Vojnovića. Za svaki gust u Konobi - pizzeriji "El Toro" pripremaju izvrsna jela. Bilo da ste ljubitelj morskih delicija, dobrog mesa ili tjestenine i pizze. Domaći ugođaj ovog restorana upotpunit će vaše uživanje u hrani.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    16/09/2013  
U Kopunu su sve pripremili za - domaću čeljad

Dugo, toplo ljeto je pomalo na izmaku, stiže kiša... Dolazak lošijeg vremena i odlazak brojnih stranih posjetitelja iz našeg grada idealna je prilika za domaću čeljad da se odmori i počasti večerom ili ručkom u restoranu. Izbora u našem gradu ne nedostaje uz mnogobrojne ugostiteljske objekte koji nam nude svoje usluge, a zašto ekipa iz restorana Kopun misli da trebate posjetiti baš njih?

OPŠIRNIJE »
  dugastro    13/09/2013  
Dubrovačku rozatu čini drukčijom kap - ruzulina

Dubrovačka rozata dio je gastronomske baštine srednjovjekovne Dubrovačke Republike koja je usprkos mnogim utjecajima tadašnjih sila, preživjela i živi danas, doduše pod raznim nazivljem, kao rožata, rožada, rožat. Prenosila se s generacije na generaciju, ali je uspjela zadržati svoj izvorni recept. Koji? Saznajte iz pera Boža Lučića, Hrvatskog kulinarskog akademika.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    26/08/2013  
Kako vaš izbor ribe čuva bioraznolikost Jadrana?

David Skoko, poznati je istarski chef i sin ribara. Skupa sa sestrom Idom i kolegom Ivanom Zidarom gostovat će na Kinofokus sekciji četvrtog Kinookus Food Film Festivala u Stonu. U subotu 7. rujna, s početkom u 18.30 sati, u atriju Kneževog dvora u Stonu saznat ćete koliko je za očuvanje bioraznolikosti naših mora važno promijeniti neke navike pri izboru ribe koje su često rezultat lijenosti. Gosti i posjetitelji Kinofokus večeri kušat će specijalitete koje će David, Ida i Petar pripraviti od sveže ulovljene, "prezrene" ribe.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    26/08/2013  
Kako iskoristiti suhi kruh i napraviti ukusan kolač?

Profesor gastronomije i kulinarski akademik Božo Lučić godinama proučava hranu koju su jeli naši stari. Tako je iz zaborava spasio još jedno jelo čiji je recept pronašao u  Konavlima, a ima saznanja da se nešto slično radilo u Župi Dubrovačkoj. Riječ je o torti od suhog kruha koja se spravljala  za vrijeme i po završetku berbe/trganja grožđa.

OPŠIRNIJE »


 

  << prethodna / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / sljedeća >>