DUGASTRO
 
  dugastro    26/08/2013  

Kako vaš izbor ribe čuva bioraznolikost Jadrana?

David Skoko, poznati je istarski chef i sin ribara. Skupa sa sestrom Idom i kolegom Ivanom Zidarom gostovat će na Kinofokus sekciji četvrtog Kinookus Food Film Festivala u Stonu. U subotu 7. rujna, s početkom u 18.30 sati, u atriju Kneževog dvora u Stonu saznat ćete koliko je za očuvanje bioraznolikosti naših mora važno promijeniti neke navike pri izboru ribe koje su često rezultat lijenosti. Gosti i posjetitelji Kinofokus večeri kušat će specijalitete koje će David, Ida i Petar pripraviti od sveže ulovljene, "prezrene" ribe.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    26/08/2013  
Kako iskoristiti suhi kruh i napraviti ukusan kolač?

Profesor gastronomije i kulinarski akademik Božo Lučić godinama proučava hranu koju su jeli naši stari. Tako je iz zaborava spasio još jedno jelo čiji je recept pronašao u  Konavlima, a ima saznanja da se nešto slično radilo u Župi Dubrovačkoj. Riječ je o torti od suhog kruha koja se spravljala  za vrijeme i po završetku berbe/trganja grožđa.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    21/08/2013  
Slasni ljetni jelovnik u restoranu na Banjama

Kuhinju East west beach cluba Banje već četiri godine vodi šef  Tomislav Auguštan. Svoj zanat šef Auguštan učio je kroz dugogodišnji rad u Njemačkoj te raznim restoranima u Zagrebu. Ovom prigodom za naš Dugastro otkrio je neke svoje tajne.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    03/08/2013  
Nova jela na jelovniku restorana Kopun

Uz već dobro poznati „dubrovački popust“ od 30 posto, gost iz Grada je rado viđen u restoranu Kopun. Za sve svoje stalne goste i prijatelje, kao i one koji će to tek postati, ovogodišnji jelovnik restorana donosi i neke novitete. U kategoriji hladnih predjela, tu je izbor morskih plodova. Pjat prepun najljepših morskih delicija uključuje hobotnicu, marinirane inćune, kozice, te svježe kamenice.Pročitajte što vam još u Kopna pripremili.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    21/07/2013  
Taverna Marijin Dvorac - Grand hotel Park

Taverna Grand Hotela Park, "Marijin dvorac"smješten je u jednom od najljepših dijelova grada Dubrovnika, u mirnoj oazi mediteranskog parka i kamenih vila, a uz samu šetnicu Uvale Lapad. U intimnoj atmosferi taverne možete uživati u romantičnoj večeri u društvu dragih osoba, ali i organizirati privatne zabave, domjenke i vjenčanja koji će ostati u sjajnim sjećanjima i najzahtjevnijih uzvanika.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    18/07/2013  
Posebna vikend ponuda u restoranu Eastwest Banje beach cluba

U deset godina postojanja, Eastwest Banje beach club, smješten na jednoj od najljepših plaža u Hrvatskoj, postao je prestižno mjesto i okupljalište lokalnog stanovništva  i inozemnih  gostiju, a dobru zabavu su tamo često potražili i poznati iz cijele Europe i svijeta. Omiljena plaža s jedinstvenim pogledom, kao i dobro spravljeni specijaliteti,  dovoljni su razlozi zašto posjetiti restoran Eastwest beach cluba na Banjama, koji tijekom vikenda ima posebnu gastro ponudu.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    15/07/2013  
Taj Mahal od sada i u Hotelu Lero

Palača ljubavi prema hrani Taj Mahal, otvorila je svoja vrata i u Hotelu Lero. Supružnici Macanović vlasnici restorana iznimno su ponosni na ovaj prostor, koji se strpljivo i detaljno uređivao. Ono što je dobro, ne treba mijenjati, pa će se i ponuda zadržati u temelju jelovnika "Taj Mahala" i izvornoj bosanskoj hrani.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    12/07/2013  
Posebna ponuda u Mimozi- morski meni za 99 kuna

Restoran Mimoza pripremio je posebnu "morsku"ponudu za svoje posjetitelje, koja uključuje i file od svježih jadranskih barakuda. Dubrovniknet i mimoza nagradit će jednog našeg čitatelja večerom za dvoje u restoranu Mimoza. Večera uključuje slijed jela u nastavku.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    28/06/2013  
Uz dobru hranu i vino svake večeri glazba uživo u Mimozi

Dubrovački restoran Mimoza koji je nedavno proslavio svoj 60. rođendan ugošćuje tijekom cijele godine i Dubrovčane i njihove goste od 29. lipnja priprema i jednu novost u svojoj ponudi. Uz tradicionalno dobru domaću hranu i vina u Mimozi ćete od ovog vikenda moći uživati u glazbi u živo svake večeri.

OPŠIRNIJE »
  dugastro    22/05/2013  
Slavonska kuhinja u restoranu Mimoza

U restoranu Mimoza tijekom vikenda od 24. do 26. svibnja 2013. uživajte u slavonskim specijalitetima i vinima  Belje po posebnim cijenama. Atmosferu će upotpuniti glazba uživo. Posebna ponuda je: kilogram mesa 120 kuna.

OPŠIRNIJE »


 
  << prethodna / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / sljedeća >>  
 
Tavern Arka - Zaton Dubrovnik