DUGASTRO
 
  dugastro    26/02/2013  

Torta od rogača slatki poziv u Mimozu
Ugodni ugostiteljski kutak na atraktivnoj lokaciji, na šetnici, od Pila prema Boninovu, ili obrnuto, zadržao je mirisni, žuti naziv "Mimoza", vjerojatno prema drveću koje je svojedobno krasilo vrt u kojemu se smjestio istoimeni restoran. Tako kaže gospar Ivo Ogresta, dubrovački ugostitelj "staroga kova", šef koji stalno iznova i iznova "izmišlja", osmišljava, nadopunjuje i gostima prilagođava jelovnike i gastro ponudu koja će i domaće i strane prizvati da - dođu ponovno.
OPŠIRNIJE »
  dugastro    18/02/2013  
Kušajte istarsku kuhinju u restoranu More
Od ponedjeljka 18.veljače u restoranu More, zbog velikog interesa sugrađana, ponovno počinju Dani gastronomskih specijaliteta istarske kuhinje.Šef kuhinje Maro Bajurin pripremio je jelovnik koji uključuje četiri slijeda: istarsku fritaju, pire od krumpira s tartufom na posteljici od sipica, te glavno jelo; biftek s povrćem i tjesteninom (fuži), a za desert punjeni limun.
OPŠIRNIJE »
  dugastro    16/02/2013  
Restoran Kopun - mirisi i okusi tradicionalne kuhinje
Još u vrijeme Marina Držića u Dubrovniku je kopun, ili kapon, kako su ga stari Dubrovčani nazivali, bio poseban specijalitet. Danas ga rijetko možemo naći na jelovnicima dubrovačkih restorana. Rijetko, ali ne i nemoguće. Restoran Kopun koji se smjestio na poljani Ruđera Boškovića u Gradu diči se baš ovom delicijom po kojoj je dobio i ime.
OPŠIRNIJE »
  dugastro    13/02/2013  
Bistro pizzeria "Culto" - Jelovnik s place
Kuhinja je izazov, mašta i bogatstvo okusa. Jednom rječju, avantura, koja, barem kada je Hasan Čampara za špaherom u bistro-pizzeriji Culto u bivšoj zgradi DTS-a, uvijek završava s blaženim izrazom na licima zadovoljnih posjetitelja i konzumenata.
OPŠIRNIJE »


 
  << prethodna / 9 / 10 / 11 / 12 /  
 
Tavern Arka - Zaton Dubrovnik