DUGASTRO
 
  dugastro    18/03/2013  

Kamenica smiruje, osvježava i potiče na ljubav
Svježe izvađene iz mora, netom otvorene s malo limuna ili ljute naranče, zalivene crnim pelješkim vinima, stonske kamenice jedinstvene su u svijetu. Stari Iliri, Mlečani, bosanski kraljevi, dubrovačka vlastela, Francuzi i austrougarski plemenitaši uživali su u njihovom neponovljivom okusu. U Vili Koruni u Malome Stonu kamenice se spravljaju na puno raznih načina, a u ovo doba oko blagdana Svetoga Josipa prepune su nektara i najukusnije.
OPŠIRNIJE »
  dugastro    17/03/2013  
Culto - value for money
Bistro pizzeria "Culto" u ex zgradi DTS-a, postaje sve omiljenije odredište domaćim ljudima, ali i strancima, koji na njega "nalete" dok pustolovno otkrivaju Grad i okolicu, a onda se u njega vraćaju. Zbog atmosfere, ljubaznog osoblja, odlične hrane i - odličnih cijena.
OPŠIRNIJE »
  dugastro    08/03/2013  
Taj Mahal – palača ljubavi prema izvornoj bosanskoj hrani
Jedino mjesto u Dubrovniku gdje se može kušati originalna bosanska kuhinja jest restoran Taj Mahal u povijesnoj jezgri. "Taj Mahal ja palača ljubavi u Indiji, tako je i ovaj naš mali restoran palača ljubavi prema hrani i usluživanju", kaže nam šefica kuhinje Edina Seidi Macanović.
OPŠIRNIJE »
  dugastro    07/03/2013  
Rozario - mjesto gdje se sljubljuje zalogaj s kapljicom
Tradiciji "Rozaria", konobe koja već četrdesetak godina u zagrljaju između ulice Zlatarske i Prijekoga, na kantunu preko puta crkvice sv. Nikole, nudi gostoprimstvo brojnim posjetiteljima Grada, bračni par Vuletić, Marina i Marin, udahnuli su novi dašak svježine. U istinitost slogana "Rozaria": ugodno mjesto - odlična hrana - zadovoljan gost; mogli su se uvjeriti svi oni koji su kušali njihov jelovnik.
OPŠIRNIJE »
  dugastro    26/02/2013  
Torta od rogača slatki poziv u Mimozu
Ugodni ugostiteljski kutak na atraktivnoj lokaciji, na šetnici, od Pila prema Boninovu, ili obrnuto, zadržao je mirisni, žuti naziv "Mimoza", vjerojatno prema drveću koje je svojedobno krasilo vrt u kojemu se smjestio istoimeni restoran. Tako kaže gospar Ivo Ogresta, dubrovački ugostitelj "staroga kova", šef koji stalno iznova i iznova "izmišlja", osmišljava, nadopunjuje i gostima prilagođava jelovnike i gastro ponudu koja će i domaće i strane prizvati da - dođu ponovno.
OPŠIRNIJE »
  dugastro    18/02/2013  
Kušajte istarsku kuhinju u restoranu More
Od ponedjeljka 18.veljače u restoranu More, zbog velikog interesa sugrađana, ponovno počinju Dani gastronomskih specijaliteta istarske kuhinje.Šef kuhinje Maro Bajurin pripremio je jelovnik koji uključuje četiri slijeda: istarsku fritaju, pire od krumpira s tartufom na posteljici od sipica, te glavno jelo; biftek s povrćem i tjesteninom (fuži), a za desert punjeni limun.
OPŠIRNIJE »
  dugastro    16/02/2013  
Restoran Kopun - mirisi i okusi tradicionalne kuhinje
Još u vrijeme Marina Držića u Dubrovniku je kopun, ili kapon, kako su ga stari Dubrovčani nazivali, bio poseban specijalitet. Danas ga rijetko možemo naći na jelovnicima dubrovačkih restorana. Rijetko, ali ne i nemoguće. Restoran Kopun koji se smjestio na poljani Ruđera Boškovića u Gradu diči se baš ovom delicijom po kojoj je dobio i ime.
OPŠIRNIJE »
  dugastro    13/02/2013  
Bistro pizzeria "Culto" - Jelovnik s place
Kuhinja je izazov, mašta i bogatstvo okusa. Jednom rječju, avantura, koja, barem kada je Hasan Čampara za špaherom u bistro-pizzeriji Culto u bivšoj zgradi DTS-a, uvijek završava s blaženim izrazom na licima zadovoljnih posjetitelja i konzumenata.
OPŠIRNIJE »


 
  << prethodna / 9 / 10 / 11 / 12 /